ROBOTAUTÓ - SUMO ROBOT

2018\01\08

Mindenki mindenki ellen

2017\10\10

SUMO ROBOT DVD olvasóból

Mechanika:
DVD olvasók tálcamozgató mechanikája tökéletesen megfelel. Lehetőleg 2db egyforma kell, és a bontás után levágtam a felesleges műanyag részeket. A vágás előtt érdemes kiszedni a fogaskerekeket, mert a forgácsok beleragadhatnak a fogakba. Csiszolás, és tisztítás után kapunk 2 db lapos felületet, amelyeket rá lehet csavarozni az alsó lemezre. A teteje plexi, erre jön az ARDUINO, és a többi alkatrész.

sumo08.jpg

Kerekek:
A kerekek nagyobb műanyag vizes palackok kupakjából készültek. Ezek átmérője 50 mm. Az első verzióban a kisebb 0,5 literes palackok kupakját használtam, ami csak 40 mm, de az bizonyos DVD meghajtóknál kevés volt. A kerekekre ragasztópisztollyal felragasztottam a fogaskerekeket. Vigyázat, csak kevés ragasztót használj, mert nem fog elférni a másik fogaskerék, illetve belül ne legyen ragasztó, mert ott van a kerék tengelye. Ez volt a legnehezebb munka. A kupak nagyon csúszós, ezért kellett bicikli belsőből gyűrűket vágni. Felrakni sem volt egyszerű, de a tapadás sokkal jobb lett.

sumo10.jpg

Elektronika:
Az alapáramkör egy ARDUINO LEONARDO. Erre jött rá egy gyári motor panel. A panel 4 motor, és 2 szervót tud meghajtani. Itt most csak 2 motor kellett. A szervó csatlakozóra közöttem a HC-06 bluetoth panelt. Csak a vétel van bekötve jelenleg, így nincs szükség szintillesztésre.

sumo99.jpg

Az ARDUINO programja innen letölthető. sumo02.zip

ROBOREMO INTERFACE letölthető innen: roboremo.zip

Képek a facebookon

dscf1769.JPG